Villanykönyv

Friss topikok

Címkék

ajánló (2) bemutató (1) ebook (1) ekönyv (3) hír (1) kindle (1) kobo (2) sony (1) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Heti hírek (36. hét)

2013.09.05. 16:55 Mike76

A szeptember általában az új generációs készülékek bejelentésének hónapja. Idén sincs ez másként, több gyártó is új olvasóval készül előrukkolni.

KOBO:

A Kobo a Kobo Arc táblagépek  új verziója mellett egyetlen új e-inkes készüléket jelentett be, a Kobo Aurát.  Az olvasó paraméterei alapján egyszerre tűnik Kobo Glo utódnak és kicsinyített Aura HD változatnak. Főbb jellemzői:

  • 6 hüvelykes, 1024x758 képpont felbontású, 16 szürkeárnyalatos 'ClarityScreen' Pearl kijelző. (Azaz a felbontás azonos maradt a Kobo Glo/Kindle Paperwhite-tal, kérdés, hogy a ClarityScreen jelző mit takar.)
  • 'Low-flash waveform' kijelző - azaz a megszokott 1-6 oldalankénti helyett elegendő a jóval ritkább teljes oldalfrissítés.
  • Kapacitív képernyő, ráadásul az e-inkes készülékek történetében először a keret és a kijelző teljesen egy síkban van (hasonlóan a táblagépekhez). A korábbi infrás technológia után szerintem ez mindenképpen pozitív változás.
  • ComfortLight: az eddigi legjobb, legegyenletesebb eloszlású beépített világítás. A tesztek alapján a Kobo Aura HD e tekintetben nagyon jól teljesített, remélhetőleg itt is lesz valóságalapja a marketingszövegnek.
  • 4 Gb belső tárhely, amely microSD kártyával 32 Gb-ig bővíthető.
  • Az egyéb tulajdonságokban (formátumtámogatás, beállítási lehetőségek, stb.) lényeges változás a specifikáció szerint nincs.


A Good E-Reader oldal szerkesztőinek már volt alkalma kézbe venni a készüléket, ennek örömére több tesztet is készítettek:

Engadget: Kobo Aura review

SONY:

A Sony is bejelentette legújabb készülékét, nevezetesen a Sony PRS-T3-at. Nos, nem vagyok benne biztos, hogy a Sony jó úton jár, legalábbis a specifikációk alapján a mostani mezőnyben nem lesz könnyű labdába rúgnia. Jellemzők:

  • 1024x758 pont felbontású, 16 szürkeárnyalatos Pearl kijelző. Ez eddig a szokásos, viszont NINCS beépített világítás. Ez akár előny is lehet, hiszen ez az egyetlen HD Pearl kijelzőjű készülék, ahol hiányzik a kontrasztot rontó plusz (kapacitív vagy fényvezető) réteg - kérdés viszont, hogy ez ellensúlyozza-e majd a világítás hiányát és a magas árat.
  • Továbbfejlesztett oldalfrissítési technológia - a reklámszöveg szerint 4 óránként egyszer elegendő lesz egy teljes oldalfrissítés, anélkül, hogy ez a megjelenítési minőség rovására menne.
  • Integrált tok.
  • 2 Gb beépített memória, microSD kártyával 32 Gb-ig bővíthet.
  • Az egyéb jellemzők itt is (formátumtámogatás, stb.) lényegében itt is megegyeznek a korábbi PRS-T2 készülékkel.
  • A tervezett ár még kérdéses: a Sony angol oldalán 99£ szerepel, ami egy beépített világítás nélküli készülékért ma már szerintem túl sok, nem igazán tudom, hogyan vehetné fel a versenyt pl. a 69$-os alap Kindle-vel (ami még tokkal együtt is bőven 100$ alatt marad.)

 

KINDLE:

Végül, de egyáltalán nem utolsósorban az Amazon is bejelentette új generációs készülékét, az All-New Kindle PaperWhite-ot. Drasztikus változások ugyan nincsenek az előző változathoz képest, de azért van néhány érdekes újdonság az új olvasóban:

  • Új generációs 'Carta' fantázianevű e-ink kijelző, amely a gyártó szerint 50%-al nagyobb kontraszttal bír, mint a korábbi Pearl képernyők. Természetesen ez is bírja az előző két készüléknél már említett továbbfejlesztett oldalfrissítési technológiát, itt éppen 'Regal'-nak nevezik.
  • Következő generációs beépített világítás: Az Amazon ígérete szerint ez már tényleg egyenletes világítást biztosít, az előző verzió bosszantó egyenetlenségei, elszíneződései nélkül.
  • Gyorsabb processzor, javított érzékenységű, pontosabb érintőképernyő.
  • Jónéhány szoftveres újítás is történt: továbbfejlesztett szótár, felugró ablakban megjelenő lábjegyzetek,  Goodreads integráció.
  • Egyebekben  változatlan maradt a készülék, méreteiben teljesen megegyezik az előző verzióval, így a korábbi kiegészítők minden további nélkül használhatóak hozzá.

Szólj hozzá!

Címkék: sony hír kindle kobo

A bejegyzés trackback címe:

https://villanykonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr745495350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása